spot_img
spot_img

Proclamatie Duurzaam Rechtvaardig Suriname (DRS)

Atualizado há

- Publicidade -

Marica, de ex- topper van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), heeft zich samen met zijn aanhangers aangesloten bij de Progressieve Surinaamse Partij (PSV). De PSV, die maandag haar 68ste verjaardag vierde, heet voortaan Duurzaam Rechtvaardig Samenleven (DRS). De laatste voorzitter van de PSV, Ronald Grunberg, proclameerde de DRS en droeg de leiding over aan Clifford Marica.

 

Voorafgaand aan de proclamatie werden enkele wapenfeiten van de PSV door Grunberg opgesomd. “De partij heeft een belangrijke rol gespeeld in het verwerven van de vrije verkiezingen en de onafhankelijkheid. Wij hadden ook al de Algemene Ziektekosten Verzekering juridisch in orde gemaakt. Het moest alleen nog uitgevoerd worden maar toen kwam de coup in 1980. Deze regering moet niet de messias uithangen en doen alsof dit haar product is,” aldus Grunberg. Vanaf 1980 is de PSV vreselijk achteruitgegaan. “A skin be weri kaba. Er was geen ‘fight’ meer. Het fundament van deze partij is stevig, anders hadden we deze leeftijd niet bereikt. Er was behoefte aan een nieuw lichaam en een nieuw gezicht”, volgens Grunberg. De PSV heeft voor Marica gekozen, aangezien er overeenkomsten zijn met diens ‘handel en wandel’. “Deze partij staat voor integriteit en eerlijkheid. De geschiedenis staat aan onze kant.” Reeds in 2009 toen Marica nog minister van Handel & Industrie was, was Marica benaderd. De samenwerking tussen de PSV en de groep Marica is het afgelopen jaar hechter geworden hetgeen geresulteerd heeft in de DRS.

- Publicidade -

 

“Het aantal zwevende kiezers neemt toe, omdat het geloof in de politiek afneemt. Wij willen het getij keren,” gaf Marica in zijn toespraak aan. “Als er geen behoefte was aan verandering in de huidige omstandigheden hadden we deze stap niet gemaakt. Er is juist heel veel aan verbetering toe. Daarom zijn we hier.”

 

In het bestuur van DRS zitten verder Ronald Grunberg, Sergio Gentle, Lou O’Brien, Claudette Etnel, Giovanni Playfair, Claudia Raymann, Eric Feller, Henna Coulor, Chivaro Gajadien en Jane Kewal.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: