spot_img
spot_img

Probleem van afpersing voorgoed opgelost

Atualizado há

- Publicidade -

Reeds tien jaar worden zowel bewoners als goudzoekers (Surinaamse en Braziliaanse) geterroriseerd en onderdrukt door enkele bewoners van het Sarakreek-gebied, om heffingen te betalen. Districtscommissaris (dc) Ivonne Pinas van Brokopondo heeft een onderhoud gehad met zowel bewoners en goudzoekers van Sarakreek als de Braziliaanse goudzoekers in het gebied Almonie.

 

Volgens het Burger Informatie Centrum (BIC) Brokopondo is ondanks herhaalde bezoeken van het dorpsbestuur aan de stad om het probleem voor te leggen, het gewenste resultaat steeds uitgebleven. Uiteindelijk heeft het dorpsbestuur een luiusterend oor gevonden bij de dc. Naar zeggen van het dorpsbestuur handelen de daders van afpersing in opdracht van de dc.

- Publicidade -

 

Daarom besloot Pinas af te reizen naar Alimonie alwaar ze vergaderd heeft met de bewoners. Tijdens die vergadering kon niemand aantonen toestemming te hebben van de dc om criminele daden te plegen. Toen werd ineens beweerd dat ze in opdracht van de commissie Ordening Goud Suriname (OGS) handelen, hetgeen ook bezijdens de waarheid bleek te zijn.

 

Systematisch werden de bewoners en Brazilianen in dat gebied afgeperst en of afgeranseld door de daders. Zo moesten Brazilianen per ATV 5 gram goud betalen terwijl winkeliers 20 gram goud per maand moeten neertellen. De dc heeft aangegeven dat niemand heffingen mag innen. Wie dat toch doet loopt het risico door de politie opgepakt te worden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: