spot_img
spot_img

Presidentiële delegatie naar Venezuela

Atualizado há

- Publicidade -

Woensdag 10 september is een presidentiële delegatie richting Venezuela vertrokken om enerzijds een rijstdeal te sluiten in het kader van de Petro Caribedeal en anderzijds de inauguratie van de nieuwe secretaris-generaal van Unasur bij te wonen. Behalve president Desi Bouterse zit ook minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken in de delegatie.

Bouterse en zijn Venezolaanse ambtgenoot Nicolas Maduro zullen in Venezuela gesprekken voeren met als doel een overeenkomst te sluiten om de Surinaamse rijstboeren uit de problemen te helpen.

Nadat de rijstboeren in protest kwamen krijgen ze nu SRD 58 voor hun padie in plaats van SRD 50 die ze van de opkopers kregen aangeboden.

- Publicidade -

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij, die wegens buitenlandsverlof niet mee is naar Venezuela, heeft vanaf zijn aantreden gehamerd op het effectueren van de Petro Caribedeal, waarvan ook Guyana gebruik van heeft gemaakt voor de eigen rijstsector.

Als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (Unasur) zal president Bouterse de inauguratie van Ernesto Samper als nieuwe secretaris-generaal van het samenwerkingsverband bijwonen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: