President Desiré Bouterse omstreeks 07:20 uur samen met echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring zijn stem uitgebracht. Dat deed het staatshoofd op het stembureau op de O.S. Clevia aan de Pisangrodjostraat. De vicepresident Ashwin ADhin werd samen met  en zijn echtgenote rond 10:00 uur s’morgens warm onthaald op het terrein van de Khargi Vishnudattschool in district Wanica. Op het stembureau 352 heeft de regeringstopper zijn stem uitgebracht.

Tegenover de media liet Adhin weten dat hij zich dienstbaar zal stellen aan het volk bij een derde regeer termijn. De NDP is tien jaren aan de macht geweest en blijft in de race om voor een derde termijn weer  de regeermacht te vormen. Op de vraag wat de verkiezingen betekenen, zei de president dat die alles voor de democratie betekenen. “In die zin dat we er alles aan doen om het democratische recht van de mensen daadwerkelijk te doen beleven en dat zij bepalen wat er gaat gebeuren de komende vijf jaren”, voegde hij eraan toe.

Publicidade
Desiré Delano Bouterse – Foto: NII

President Bouterse, die eerder had opgeroepen op tot rust en sportiviteit op de dag der stemming, trok nadat hij zijn plicht had vervuld het veld in om verschillende plekken te bezoeken. Ook Adhin is zich getogen naar andere stembureaus om poolshoogte te nemen hoe het aantoe is gegaan op de stembureaus.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar