spot_img
spot_img

President Bouterse positief gestemd over bauxiet- industrie

Atualizado há

Ofschoon de situatie van de bauxiet/aluinaarde industrie er vrij gecompliceerd uitziet  blijft de president vooralsnog optimistisch inzake de voortgang van de bauxiet/aluinaarde industrie in Suriname en gaat hij gaan het beste. Dit gaf het staatshoofd woensdag 1 oktober aan tijdens zijn jaarrede in De Nationale Assemblee. 
Bouterse merkte op dat het al enige tijd minder goed gaat binnen de bauxiet industrie. Het door de regering ingestelde onderhandelingsteam het team van de Alcoa/ Suralco zijn volgens de president intensief bezig om zaken op een rijtje te zetten. Aan de hand van de resultaten van deze gesprekken zal de regering een besluit nemen. President Bouterse had gehoopt dat er op 1 oktober een intentieverklaring tussen beide onderhandelingsteam zou worden getekend.

Enige tijd terug gaf Alcoa sterke signalen dat zij uit Suriname willen. Toen gaf president Desi Bouterse als antwoord daarop dat Suriname de Afobakkadam wil overnemen. Echter wil Alcoa de krachtcentrale behouden, ook al zou Suralco worden afgestoten. De Alcoa is niet geïnteresseerd in het te ontginnen van bauxiet in het Nassau-gebied, maar wil de dam behouden die volgens de Brokopondo-overeenkomst tot 2033 aan hen toebehoort.

Het staatshoofd maakte duidelijk dat Alcoa enorm veel geld heeft verdiend in Suriname en dat de krachtcentrale bedoeld was voor de aluminiumsmelterij te Paranam. Vanwege een relatie van ruim honderd jaar tussen de Alcoa en Suriname is het wenselijk dat beide partijen als vrienden uit elkaar gaan. Bouterse riep Alcoa op om verstandig te onderhandelen en goede afspraken te maken om in vrede uit elkaar te gaan.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App