spot_img
spot_img

Politieke organisaties gaan in beroep bij de president

Atualizado há

- Publicidade -

Verschillende partijen en partijcombinaties gaan beroep aan tekenen bij president Desi Bouterse omdat het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) kandidaten die zij verkiesbaar hebben gesteld heeft afgekeurd.

Het gaat om de Amazone Partij Suriname (APS), Alternatieve Combinatie (AC) en V7 die de president zullen vragen om het besluit van het CHS terug te draaien. Het CHS heeft in verschillende districten kandidaten die door de politieke partijen zijn voorgedragen afgekeurd omdat zij niet voldeden aan de wettelijke verplichtingen. Het gaat om kandidaten die voorkwamen op meerdere lijsten van politieke partijen op het niveau van districtsraad. Ook zouden sommige kandidaten minder dan twee jaren wonen in het district waar zij kiesbaar zijn gesteld.

De politieke organisaties onderkennen het probleem van de dubbele kandidaatstelling en zullen daartegen geen beroep aan tekenen. Echter zullen bijna alle partijen protesteren tegen de kwestie van de woonplaats. Volgens hen wonen sommige kandidaten inderdaad niet twee jaren op hun huidig adres, maar zijn niet van vanuit een andere district verhuisd. De verhuizingen zouden hebben plaatsgevonden binnen het district zelf. Van de AC zijn alle kandidaten in Coronie en Saramacca geschrapt. AC-leider Ronnie Brunswijk is ervan overtuigd dat de president het besluit van het CHS terug zal draaien omdat er niets mis zou zijn met de kandidaatstellingen in deze twee districten. Van V7 zijn er kandidaten geschrapt in Brokopondo.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: