In de avond van zaterdag 22 februari is de 28-jarige politieambtenaar Donovan Kartowardie kort na een aanrijding op de Oostwest verbinding, ter hoogte van kilometer 54 te Freyburg in het district Saramacca, komen te overlijden.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de adspirant agent van politie Kartowardie op een dienst motorfiets reed. Hij kwam vanuit de richting van Groningen en ging richting Calcutta in het district Saramacca.  Ter hoogte van kilometer 54 kwam agent Kartowardie in botsing met een personenauto die bestuurd werd door de 66-jarige B.D.

Volgens verklaring van B.D. stond zijn personenauto op de rechter berm geparkeerd met front in de richting van Calcutta. Hij stapte in zijn voertuig en maakte een manoeuvre om op de weg te keren. Tijdens deze manoeuvre ontstond er een zware aanrijding tussen de automobilist en de politieman op de motorfiets.

Publicidade

Agent Kartowardie werd zwaargewond met de ambulance overgebracht naar de polikliniek te Tijgerkreek, alwaar het verpleegkundig personeel constateerde dat hij geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de politieambtenaar vast.

De adspirant agent van politie Kartowardie was werkzaam op het politiebureau Calcutta te Saramacca.

De autobestuurder B.D. is na verhoor heen gezonden maar zijn rijbewijs is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. De twee voertuigen zijn ter herkeuring in beslag genomen door de politie.

Foto: Social Media

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar