De 25- jarige Murwin V. , van beroep politieman, hoorde op maandag 27 oktober, een gevangenisstraf tegen zich uitspreken van achttien jaar gevangenisstraf voor het plegen van berovingen en ontvoeringen. Tot deze uitspraak kwam kantonrechter Danielle Karamatali aangezien de veroordeelde gebruikmaakte van politiemiddelen, zijn dienstwapen, technieken en tactieken van de politie en het legitimatiebewijs, om al de strafbare feiten te plegen. Ook maakte hij gebruik van zijn dienstwapen en had hij het plan van te voren beraamd. Advocaat Oscar Koulen stond de veroordeelde bij tijdens het proces.

De slachtoffers werden niet geholpen door omstanders aangezien Murwin V. agent was.

Publicidade

Karamatali zei dat vanwege het gedrag van de veroordeelde, het veiligheidsgevoel van de gemeenschap en het vertrouwen in de politie eveneens zijn geschaad. Shanta Mahadew, officier van justitie, had een celstraf van achttien jaar geëist tegen de politieambtenaar. Hij zou samen met anderen de feiten hebben gepleegd. Zowel de slachtoffers als benadeelden hebben de agent steeds positief herkend.

 

Murwin V. had op 30 maart twee personen ontvoerd en beroofd in Paramaribo, nadat hun auto werd klemgereden door Murwin V. en waarbij een van de slachtoffers in de kofferbak werd gestopt, terwijl de andere in het voertuig werd geduwd. Volgens een getuige werden beide mannen mishandeld, waarna zij beroofd werden van hun sieraden, goud, geld en andere persoonlijke spullen. Aangezien de veroordeelde hierbij een vuistvuurwapen bij zich had en zich tevens had gelegitimeerd, kreeg hij voor de ontvoering en beroving samen zes jaar opgelegd.

 

Naast de ontvoering en beroving nam de politieman op 12 april in het district Marowijne een tas met paspoort, persoonlijke spullen en een identiteitskaart van een slachtoffer dat over straat liep. Murwin V. trachtte ook de halsketting van zijn slachtoffer weg te rukken, hetgeen mislukte. Hiervoor werd hij tot vier jaar cel veroordeeld.

Verder werd de agent veroordeeld tot twee jaar celstraf voor poging tot diefstal. Murwin V. zou namelijk samen met zijn medeverdachten van plan zijn geweest een distributiewagen te overvallen, hetgeen hen ook niet lukte.

 

Op 17 april ontvoerde en beroofde de veroordeelde agent wederom een man. Dit geval deed zich voor in het district Wanica. Met zijn vuistvuurwapen bracht hij het slachtoffer een slag toe, waarna hij hem in zijn auto zette.Voor deze feiten kreeg hij zes jaren celstraf opgelegd.

 

Comentar

Comentar