Informatie heeft de politie bereikt dat onlangs een piramide spel bekend als “Wallet” is opgedoken in Suriname. Mensen worden aangespoord om minimaal SRD 400 te beleggen bij een “kofferhouder” waarna men na korte tijd het viervoudige van het belegde geldbedrag uitbetaald krijgt van de “kofferhouder”. De “kofferhouder” is een persoon hier in Suriname aan wie men hun geld geeft ten einde het viervoudige terug te krijgen. De beleggers krijgen het geldbedrag pas uitbetaald nadat zij drie tot vier andere personen zover krijgen om ook mee te spelen.

Bij deze wordt de burgerij ernstig gewaarschuwd niet mee te doen aan dit soort spelletjes, dat verregaande financiële verliezen kan opleveren. Het is niet uitgesloten dat een criminele organisatie achter dit spel zit. Het schijnt dat de criminelen steeds andere benamingen voor het spel verzinnen om slachtoffers te maken. Zo is in het verleden de namen X-trade en Cataleya gebruikt.

Publicidade

De ervaring leert dat op een gegeven moment de spelers het door hun afgegeven geldbedrag noch het veelvoudig afgesproken geldbedrag van de “kofferhouder” ontvangen, die zich dan onbereikbaar maakt. Enkele jaren geleden is een grote groep personen slachtoffer geworden van zulke spelletjes. De politie hoopt niet dat deze geschiedenis zich weer op grote schaal zal herhalen in Suriname. “U bent gewaarschuwd”, aldus de politie.

Comentar

Comentar