spot_img
spot_img

Politie verschaft details over doodgeschoten rover

Atualizado há

De politie heeft details verschaft over de roofoverval van zaterdagavond waarbij een 17-jarige jongeman werd gedood door een veiligheidsambtenaar.

Het blijkt dat er ook een tweede persoon betrokken is bij het ongeval. Er zijn aanwijzingen dat die vermoedelijk verwond is geraakt. De politie is nog op zoek naar hem.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat een bestuurder van een bromfiets en zijn duo rijder naar het pompstation zijn gereden. Zij gaven aan de pompbediende te kennen Srd 5,- te willen bijtanken. De pompbediende tankte het aangegeven bedrag. Nadat het voertuig was bijgetankt verplaatste de bestuurder de bromfiets naar het rijwielpad, terwijl de duo rijder met het geld in zijn hand achterbleef. Hij overhandigde het geld aan de pompbediende. Zij haalde een bundel geld uit haar broekzak om de 5 Srd erbij te plaatsen. Bij die gelegenheid greep de bijrijder naar de bundel. De pompbediende die hard begon te gillen, greep het geld steviger vast en trok terug,waardoor een deel van het geld in haar hand bleef.

- Publicidade -

De duo rijder rende naar de bromfiets die gereed stond en sprong achter de bestuurder die gelijk wegreed.
Een veiligheidsman die het geval meemaakte, zette de achtervolging in. Hij schoot twee waarschuwingsschoten om de rovers tot stoppen te dwingen. De bestuurder reed echter door. Hij schoot toen gericht en raakte de duo rijder in de rug. Hij viel van de bromfiets af. De bestuurder reed met een hoge snelheid weg.

Voor de komst van de ambulance kwam de jongeman te overlijden. Het lijk is in beslag genomen na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.

Via de Centrale Meldkamer werd enige tijd later bericht ontvangen dat de andere verdachte te Goede Verwachting is gezien. De politie ging ter plaatse en trof de bromfiets die gebruikt is om de daad te plegen aan. De bestuurder is niet aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat ook de bestuurder gewond is, gezien de aangetroffen sporen op de bromfiets.

De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt de zaak verder.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App