spot_img
spot_img

Politie schiet verdachte neer

Atualizado há

De politie heeft vuurwapengeweld moeten aanwenden te voorkomen dat Edmund M uit de sterke arm kon blijven.

De 24-jarige man wordt ervan verdacht rond de jaarwisseling samen met anderen een auto te hebben gestolen of daarbij betrokken te zijn geweest. Hij werd op 3 januari door de politie in de borst geschoten toen de wagen werd klemgereden en hij samen met een andere verdachte te voet probeerde te vluchten.

De eigenaar van de auto had in opdracht van zijn werkgever iemand moeten ophalen op Lelydorp. Ter hoogte van de straat waar de persoon zou wachten, zag hij een groep mannen. Bij navraag naar de persoon die opgehaald moest worden, deed de 20-jarige Dimitri zich voor als te zijn degene.

- Publicidade -

Dimitri  stapte toen samen met een andere vriend de auto in. De man reed terug naar zijn werknemer. Bij het uitstappen om door te geven dat de man al was opgehaald, hoorde hij hoe zijn voertuig met gierende werd weggereden. Dimitri en zijn vriend gingen ervan door met het voertuig. De eigenaar deed toen aangifte bij de politie van Santodorp.

Op zondag 3 januari zag de eigenaar zijn voertuig in het verkeer zonder kentekenplaten. Hij belde gelijk naar de Centrale Meldkamer van de politie. De CMK schakelde de politie eenheid RBT in die gelijk op de melding reageerde.

Ter hoogte van de Wilhelminastraat werd het voertuig klemgereden door de wetsdienaren.  De mannen probeerden toch nog weg te komen door achteruit te rijden en een andere richting op te gaan. Toen zij merkten dat zij niet konden wegkomen, stapten beide mannen uit en kozen het hazenpad. Middels waarschuwingsschoten probeerde de politie de mannen tot andere gedachten te brengen. De politie was genoodzaakt gericht te schieten toen de mannen verder renden.  De meerijder Edmund M. is geraakt in zijn linkerborst. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

De 20-jarige Dimitri  is enkele meters verder aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau te Santodorp.  Intussen in Edmund ontslagen uit het ziekenhuis en opgenomen in een politiecel.

Beide verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het voertuig is inmiddels afgestaan aan de eigenaar.  De recherche van regio Midden onderzoekt deze zaak.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App