spot_img
spot_img

Politie legt illegale activiteiten aan banden in Bigi Pan-gebied

Atualizado há

Illegale praktijken in het Bigi Pan-gebied zullen voortaan door de politie van Nickerie en jachtopzieners van ’s Lands Bosbeheer (LBB) aangepakt worden. Volgens Gewestelijk Politiecommandant (GPK) Stanley Benschop, zijn illegale Guyanezen in het Bigi Pan-gebied actief met het vangen van garnalen, welke naar zeggen van de GPK worden overgebracht naar Guyana.

Benschop: “We kunnen dit soort zaken niet toestaan, vandaar dat wij onze actie hebben verscherpt”. Door het doorsteken van de rits, stroomt het zwampwater naar de zee met als gevolg verstoring van het ecosysteem. Immers, door het doorsteken van de rits stromen niet alleen de vissen naar de zee, maar ook visbroed. De politie zal erop toezien dat de illegalen de rits niet vernielen.

Zegt Benschop: “We gaan ook optreden op basis van vreemdelingen wetgeving, want we weten dat het om mensen gaat die zich illegaal op ons grondgebied bevinden. Als blijkt dat ze met vergunningen werken die zijn afgegeven aan Surinaamse ondernemers, zullen wij de vergunninghouders aansprakelijk stellen.”

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App