spot_img
spot_img

Politie en brandweer roepen op tot voorzichtigheid met vuurwerk

Atualizado há

- Publicidade -

Brandweercommandant Cecil Waal en minister Edward Belfort van Justitie & Politie doen een dringend beroep op de samenleving om meer dan ooit voorzichtig te zijn met vuurwerk. De minister ziet graag nul vuurwerkslachtoffers, terwijl de brandweercommandant alleen wil uitrukken voor controle en niet om branden door vuurwerk veroorzaakt, te blussen. Deze oproep werd gedaan op zaterdag 27 december tijdens de jaarafsluiting van het Korps Brandweer Suriname.

 

Vanaf 27 december mag er vuurwerk verkocht en afgeschoten worden en wel tot en met 2 januari 2015. “Ik doe een dringend beroep op ouders, verzorgers en de sociale controle om erop te letten dat kinderen dit jaar geen vuurwerk afschieten. AUB!”, drukt Waal de bevolking op het hart. Minister Belfort vraagt van de totale samenleving om een bijdrage aan een brandvrije en ‘slachtofferloze’ jaarwisseling. “In mijn ogen is vuurwerk afschieten het verbranden van geld”, zegt Belfort. “Maar heel veel mensen hebben er plezier in en zijn ook heel vaak naïef en daardoor onvoorzichtig.”

- Publicidade -

 

“We kennen allemaal de beelden van verminkte mensen. Wees uiterst voorzichtig, gooi geen vuurwerk op elkaar, houd rekening met de ouderen, gooi geen vuurwerk op dieren, sommige mensen vinden het leuk om vuurwerk bij honden af te schieten. Doet u het niet,” aldus de bewindsman. Hij doet een beroep op huiseigenaren om hun woningen te verzekeren en om minimaal een brandblusapparaat in huis te hebben.

 

Waal rekent op de medewerking van de samenleving. “Bij de vorige jaarwisseling waren er 25 meldingen op de spoedeisende hulp. Dat is wel minder dan het jaar daarvoor maar het is nog steeds 25 teveel. Met veiligheid voorop kunnen we ervoor zorgen dat er helemaal geen slachtoffers vallen. Ik vertrouw erop dat u door alle feestvreugde heen die bijdrage wel levert.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: