spot_img
spot_img

‘Politici erkennen belang toerisme niet’

Atualizado há

Naar zeggen van Annie Zinhagel, voorzitter van de Surinaamse Hotel Associatie (SHA) is de toerismebranche geen prioriteit van politici. “Er wordt altijd  gezegd dat deze branche een belangrijke pijler moet worden in het land. Zonder wet- en regelgeving, blijft het echter bij woorden.”

Ondervoorzitter van de Associatie van Reisagenten (Asra), Just de Miranda, vlaat zich kritisch uit over de bestaande toerisme autoriteiten.  “De Asra is teleurgesteld dat er tot op heden geen relevante toerisme-autoriteit bestaat. De Stichting Toerisme Suriname (STS) bestaat wel, maar als je zoiets doet moet je deskundigen aantrekken. Door de jaren heen is de STS bemenst met aardige mensen, maar ze hebben geen kaas gegeten van efficiënte en effectieve marketing, aldus de Miranda.”

Hij geeft aan dat het gebrek aan wetgeving bewijst dat de politiek niet genoeg aandacht heeft voor de toerismesector. “Zonder wetgeving zullen potentiële investeerders in hotels en andere toerisme-accommodaties wegblijven, terwijl wij meer investeerders nodig hebben. Het is een kip en ei kwestie; want als wij nu veel meer bezoekers zouden krijgen, zouden wij niet in staat zijn om ze adequaat op te vangen”, benadrukt Zinhagel.

- Publicidade -

Thelma Douglas, directeur van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), beaamt de stelling dat de overheid nog te weinig doet op het gebied van toerisme. Zo moet de toerismewet moet voor goedkeuring aan het parlement worden aangeboden. Het nieuwe bestuur van de STS dat in september is benoemd heeft  SRD 3 miljoen ter beschikking om Suriname aan te bieden als toerismebestemming.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: