spot_img
spot_img

Persoonlijke uitrusting grootste probleem

Atualizado há

- Publicidade -

John Seedorf, de nieuwe voorzitter van de brandweerbond, hoop dat er geen brand uitbreekt bij de vuilstortplaats Ornamibo zoals dat gebeurde in oktober van het afgelopen jaar. Hij zegt dat als zulks gebeurd de bond niet zal toestaan dat brandweerlieden zo een brand gaan bestrijden vanwege het feit dat de manschappen niet over behoorlijke persoonlijke beschermingsmiddelen beschikken.

Seedorf zegt dat er binnenkort gesproken wordt met de leiding van de brandweer en dat de pijnpunten aangehaald zullen worden. “als er pakken ingevlogen moeten worden voor een brand zoals die van Ornamibo, moet dat gedaan worden.”

Seedorf heeft verder de ondervoorzitter van de bond Wendell Oosterwolde gemachtigd om zich donderdag te belasten met de bestuursoverdracht in de brandweerkazerne. De plechtigheid die dinsdag zou plaatsvinden was niet doorgegaan vanwege afwezigheid van Seedorf.

- Publicidade -

De bondsvoorzitter zei dat wanneer de manschappen niet beschikken over goede werkkleding zij hun werk niet volgens de wet kunnen doen. Hij staat erop dat de overheid haar verplichting nakomt met betrekking tot de persoonlijke beschermingsmiddelen.

Seedorf was ook niet te spreken over de brandweerpost Toekomstweg. Volgens hem stinkt het vanwege de slechte afvoer plus blijft er vies water op het terrein liggen. Ook dit probleem zal kenbaar gemaakt worden aan de brandweerleiding, want als er geen oplossing komt zal de post gesloten moeten worden.

De tanks van de blusvoertuigen hebben haast allemaal lekkages waardoor er bluswater verspild wordt. Een nieuwe loonreeks staat ook op  de voorzitters lijst. Dit alles zal hij de leiding van de brandweer voorhouden tijdens een spoedig gesprek.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: