spot_img
spot_img

Personeel ATM op de weegschaal

Atualizado há

Deze week heeft minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) twee lichaamscompositieweegschalen aangeboden aan een initiatiefgroep op ATM om zijn personeel in de kans te stellen zich te laten meten op gewicht, lichaamsvet en spiermassa. De bewindsman heeft dit gedaan om de ambtenaren bewust te maken van het probleem van overgewicht.

 

De initiatiefgroep wordt geleid door John Courtar, hoofd Medisch Bureau bij de Arbeidsinspectie. Met de weegschalen wordt onder andere het vet rondom de organen, de BMI (Body Mass Index) gemeten. De BMI is de verhouding van het gewicht ten opzichte van de lengte en het lichaamsvet. Miskin zal nog enkele van deze geavanceerde weegschalen ter beschikking stellen aan de initiatiefgroep. Gezonde voeding Miskin heeft als advies voor de personeelsleden: “Weet wat u koopt en kookt” en hoopt dat zij zullen kiezen voor gezonde voeding. Volgens Michel Blokland, minister van Volksgezondheid, heeft meer dan de helft van de bevolking van Suriname, en wel zestig procent, te kampen met overgewicht.

- Publicidade -

 

Miskin heeft reeds een gesprek gehad met de CLO voorzitter, die tevens zitting neemt in het stichtingsbestuur van het Staatsziekenfonds (SZF), om via deze vakorganisatie bewerkstelligd te krijgen dat het SZF professionele begeleiding van diëtisten en fysiotherapeuten om snel en deskundig af te vallen, voor alle ambtenaren dekt. Momenteel worden slechts 10 behandelingen bij de fysiotherapeut gedeeltelijk en 5 consulten aan de diëtist en per jaar gedekt door het SZF.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App