spot_img
spot_img

PERSBERICHT – Proclamatie Mangrove Forum Suriname

Atualizado há

Enkele liefhebbers van mangrove zijn reeds enige tijd bijeen voor het stimuleren van het beleid en voortbestaan van mangrove ecosystemen. Deze samenwerking wordt omgezet in een officieel orgaan onder het “Mangrove Forum Suriname”, dat op dinsdag 26 augustus 2014 werd geproclameerd in de conferentiezaal van het Lalla Rookhgebouw. Dit platform zal operationeel zijn onder de paraplu van de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADeKUS).

 

Aan dit forum nemen deel vertegenwoordigers uit overheidsinstanties, NGO’s, particuliere instellingen, bedrijven, internationale organisaties, consultants, onderzoeksinstituten en individuen, die een relatie hebben met het mangrove ecosysteem. Binnen het platform zullen de verschillende participanten een gezamenlijke bijdrage leveren aan het behoud, de bescherming en de uitbreiding van onze mangrove bossen en een duurzaam gebruik van de verschillende diensten uit de mangrove ecosystemen. Dit doel hopen wij te realiseren met ondersteuning van onze groene donoren en rekenen al zodanig op uw bijdrage.

- Publicidade -

 

In Suriname zijn op het gebied van mangrove reeds jaren verschillende activiteiten ondernomen zoals het ontwikkelen van beheersplannen, het uitvoeren van afstudeerprojecten, het uitvoeren van overheidsprojecten, kleinschalige projecten en andere ontwikkelingsprojecten. Het platform zal een bijdrage leveren aan het stroomlijnen van de verschillende activiteiten en de ontwikkeling hiervan op een hoger niveau te brengen, samen met alle actoren die hieraan een bijdrage kunnen leveren. Suriname kan middels haar activiteiten ook een bijdrage leveren aan regionale doelen van het Zuid-Amerikaans continent binnen het kader van het beschermen van het areaal van de uitgestrekte modderplaat die loopt vanaf de Amazone tot aan de Orinoco.

 

Het eerste bestuur van het Mangrove Fourm Suriname bestaat uit :

Ondervoorzitter Hesdy Esajas (Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) , secretaris Mariska Riedewald (Ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu), voorzitter Sieuwnath Naipal (Anton de Kom Universiteit van Suriname)

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App