spot_img
spot_img

Per direct geen skalians toegestaan op et stuwmeer

Atualizado há

Het tijdperk van de skalians is voorbij. Per direct mogen er geen goudzoekende baggerschepen meer op het stuwmeer in Brokopondo zijn. Verder is het Openbaar Ministerie (OM) ingeschakeld om een strafrechtelijk onderzoek te starten. De eigenaren van deze drijvende goudfabrieken hebben deze harde maatregelen zelf over zich heen geroepen door geen gehoor te geven aan minister Regillio Dodson die hen op 4 september heeft aangemaand te stoppen met baggeren.

Achteraf bleek dat de meeste van de skalians na een dag toch weer werden opgestart. De vijf eigenaren van de negen skalians zijn gisteravond medegedeeld dat de vaartuigen in beslag worden genomen en worden ontmanteld. Verder mogen die uitkijken naar een fikse boete voor milieuschade en het mijnen naar goud zonder een goudconcessie. 
Vijf van deze skalians zijn gisteren in beslag genomen. De bemanning maakte zich uit de voeten nog voor de Commissie Ordeningsector (OGS) hen in de kraag kon vatten. De pontons worden momenteel bewaakt door OGS. De andere vier skalians worden vandaag in beslag genomen. Die zullen worden ontmanteld. “De skalianperiode is voorbij”, benadrukt minister Dodson. Hij geeft de garantie dat de pontons niet meer terug komen op het stuwmeer. De eigenaren krijgen wel de mogelijkheid om een concessie aan te vragen maar niet voor het stuwmeer. 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: