spot_img
spot_img

Partners van hetzelfde geslacht niet in aanmerking voor sociale wetten

Atualizado há

- Publicidade -

De wetten minimumloon, pensioenregeling en ziektekostenregeling, de zogenoemde sociale wetten zijn niet van toepassing op partnerschappen of huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht. De wetten praten slechts over hetero-partnerschappen of huwelijken. Dit op basis van het Burgerlijk Wetboek (BW) waarin een huwelijk slechts tussen man en vrouw mogelijk is. Op basis van de sociale wetten komt de zienswijze van de regering met betrekking tot homo- partnerschappen of – huwelijken op geen enkele wijze tot uitdrukking.

In voornoemde wetten heeft de partner uit een duurzaam partnerschap of huwelijk recht op verzekering of het pensioen van de andere partner indien deze komt te overlijden. Heftige discussies vonden plaats in het parlement over de definitie van duurzame partnerschappen in de wet. Indien partners van hetzelfde geslacht dezelfde mogelijkheden zullen krijgen op basis van de sociale wetten, zou de regeing daarmee aangeven voorstander te zijn van relaties of huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht.

Assembleelid Misiekaba geeft aan dat we als samenleving een duidelijk standpunt moeten innemen over duurzame partnerschappen of huwelijken.

- Publicidade -

Nieuw Front- parlementariërs Gajadien en Castelen geven respectievelijk aan dat het BW het huwelijk alleen ziet als een tussen man en vrouw en dat de definitie van het BW eventueel aangepast moet worden.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: