spot_img
spot_img

Parlementaire Covid-19-crisiscommissie oriënteert zich tijdens lockdown

Nog veel mensen over straat na ingaan lockdown

Atualizado há

De parlementaire Covid-19-crisiscommissie is in het weekend, tijdens lockdownuren, samen met de politie op pad gegaan om zelf getuige te zijn van de werkwijze van de wetsdienaren. De veldoriëntatie is op uitnodiging geweest van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Onlangs is het digitale controlesysteem van de politie in werking getreden, waardoor de politie gemakkelijk kan nagaan als de personen die zich over straat bevinden wel toestemming daartoe hebben. De volksvertegenwoordigers wilden ook nagaan of dit systeem voldoet.

De Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand is recent in De Nationale Assemblée (DNA) aangescherpt en de commissie wilde de toepassing hiervan in de praktijk controleren. Bij de aanscherping van de wet gaat het over de opname van een dwangmogelijkheid voor de handhaving van de bestuurlijke boete, waaraan de verplichting is gekoppeld tot verstrekking van persoonsgegevens en gegevens van het voertuig waarmee de overtreding is begaan. Door de aanpassing van de wet is de politie beter in staat om tegen overtreders van de avondklok op te treden.

- Advertisement -

Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft zich ook georiënteerd in het veld. “Primair en belangrijk voor ons is het bestrijden en onder controle krijgen van het Covid-19-virus. We zien dat het aardig lukt. We hebben twee weekend lockdowns gehad en daarna was er een daling,” zegt de parlementsvoorzitter. Hij is blij dat de politie ondanks gebrekkige middelen op logistiek niveau in staat is de handhaving onder te controle te hebben. Een tip is om de voorlichting op te voeren.

Opvallend was dat er na 19:00 uur nog veel mensen over straat waren. Voorzitter Bee zegt dat de strijd tegen het virus nog niet gewonnen is en dat iedereen nodig is om de strijd beheersbaar te maken. “We hebben gezien dat de regering de zaak aan het versoepelen is. Er is ook nog een economie, bepaalde zaken ga je moeten loslaten, met duidelijke protocollen en proberen de protocollen te laten naleven.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: