spot_img
spot_img

Paradise gedeeltelijk ondergelopen

Atualizado há

- Publicidade -

Maandag 8 september is Paradise tot tweehonderd meter landinwaarts ondergelopen aangezien de Nickerierivier buiten haar oevers is getreden.

“Dit is de zoveelste keer dat als gevolg van een dambreuk langs de rivier het gebied onderloopt”, zegt een bezorgde moskeebezoeker uit de buurt. Hij is enerzijds blij dat de moskee niet te kampen heeft gehad met wateroverlast, maar zegt hij ” de percelen in de directe omgeving zijn wel ondergelopen, waardoor de grond door het zoutgehaalte in het rivierwater onvruchtbaar is geworden”.

Volgens districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh zal het ministerie van Openbare Werken (OW) binnen niet al te lange tijd een structurele oplossing brengen in dat gebied waar het rivierwater steeds op dezelfde plek het land binnenstroomt. Hierdoor zal de plaatselijke gemeenschap er in het vervolg geen last van heeft. Enige tijd terug heeft minister Rabindre Parmessar van OW in Nickerie aangegeven dat er een damwand wordt opgeworpen om het woongebied langs de rivier te beschermen, vooral bij springvloed. Met dit project is men reeds begonnen.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: