Medio vorig jaar schommelde de prijs per ei tussen SRD 1.75 en SRD 2, momenteel ligt de prijs rond de SRD 1 en SRD 1.25 per ei en SRD 23-SRD 27.50 per rek. Dit komt doordat er op de lokale markt momenteel een overschot aan eieren is. Door dit overschot wordt de prijs per ei ook sterk beïnvloed met dien verstande dat de stukprijs goedkoper wordt.

Het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) is blij dat prijs van eieren flink omlaag zijn gegaan zegt HI&T-minister Stephan Tsang. Hij legt uit dat het een initiatief is geweest van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) om in samenwerking met HI&T de prijs omlaag te brengen, nadat geconstateerd was dat eieren oneigenlijk duur werden verkocht. Medio vorig jaar steeg de prijs per ei naar SRD 2,-, doordat er mede als gevolg van smokkel naar de buurlanden een te kort was ontstaan.

De overheid deed een beroep op de pluimveesector om de eierenprijs te stabiliseren en of goedkopere eieren aan de winkels te leveren. Indien dit niet zou gebeuren, dacht de overheid aan het importeren van eieren. Hoewel reeds de verwachtingen van een overschot aan eieren werd uitgesproken, weerhield dit handelaren er niet van de prijs op te schroeven. De Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS) deed eveneens een beroep op de regering om de prijscontrole ter hand te nemen. Minister Tsang spreekt van het pakket van maatregelen dat toen voor de eerste keer werd doorgevoerd.

Publicidade

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar