spot_img
spot_img

Overheid start met betaling achterstallige rekeningen

Atualizado há

- Publicidade -

De overheid zal komende week starten met het uitbetalen van achterstallige rekeningen voor geleverde diensten en producten. Dit zegt minister Andojo Rusland van Financiën.

Volgens de bewindsman blijft wel een prudent en streng uitgavebeleid van kracht. Dit betekent dat er geen onnodige kosten gemaakt zullen worden door de overheid. Er zal sprake moeten zijn van een noodzaak.

De staatsinkomsten zijn sinds vorig jaar drastisch terug gevallen als gevolg van kelderende prijzen van commodity’s op de wereldmarkt. Vandaar dat de overheid een grote achterstand heeft voor wat betreft haar betalingsverplichtingen. De onlangs doorgevoerde sociale wetten slokken ook een hoop geld op alsook de pas geïntroduceerde naschoolse opvang.

- Publicidade -

Begin deze week heeft De Nationale Assemblee (DNA) de staatsbegroting voor het dienstjaar 2015 goedgekeurd. Dit heeft de regering meer financiële ademruimte gegeven om alvast de opgebouwde schulden te betalen.

Zolang de prijzen van grondstoffen op de internationale markt op een laag niveau blijven zal er druk zijn op de staatskas. De economie van Suriname is sterk afhankelijk van goud en aardolie.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: