spot_img
spot_img

Overdracht 5.000 podosiri plantjes door LVV

Atualizado há

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Soeresh Algoe, heeft maandag 5.000 podosiri plantjes overgedragen aan ‘Agro Coöperatie Wi! Umafu Sranan’.

Dit is een ondersteuning naar de particuliere sector toe voor wat betreft tot de productie van meer plantmateriaal. De minister legde bij de overdracht de nadruk op de plicht van de overheid om de particuliere sector te faciliteren met middelen en trainingen om te kunnen produceren of de productie te verhogen. Tania Lieuw A Soe, voorzitter van ‘Agro Coöperatie Wi! Umafu Sranan’, is zeer verheugd met dit geschenk.

Het is niet de eerste keer dat deze coöperatie door LVV is tegemoet gekomen.

- Publicidade -

Tijdens de Caribbean Week of Agriculture 2014 is deze coöperatie een van de gelukkigen die ploegmachines in ontvangst heeft mogen nemen van het ministerie. Naast de geschenken krijgen zij ook trainingen van het ministerie zoals het telen van gewassen en het aanmaken van compost. ‘Agro Coöperatie Wi! Umafu Sranan’ is de eerste vrouwen agro-coöperatie in Suriname bestaande uit ongeveer 40 vrouwen, die actief is op het agrarische gebied in de districten Brokopondo, Saramacca, Para en Wanica.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: