spot_img
spot_img

Oud-directeur NVB spant zaak aan om pensioengeld

Atualizado há

Romeo Simons, ex-directeur van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) spant een rechtszaak aan tegen de Staat. Het vervoersbedrijf heeft namelijk reeds 3,5 jaar zijn pensioengeld, dat maandelijks door het bedrijf wordt ingehouden, niet gestort voor de Stichting Pensioenfonds Suriname. “Ik ga de komende week alvast aangifte doen bij de politie, want dit is diefstal. De NVB heeft de gelden gehad en niet afgedragen.”

 

“Ook is er belasting van het loon afgetrokken, maar niet overgedragen. We praten over boeven en bandieten”, beweert Simons die in maart de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het bedrag dat voor de Belastingdienst en het Pensioenfonds is ingehouden is ruim SRD 100.000. Volgens Simons is ook van het NVB-personeel het pensioengeld van 3,5 jaar niet is overgedragen aan het Fonds. Simons is reeds 41 jaar in dienst is van de overheid. In 2000 werd hij benoemd tot directeur van NVB en in maart 2011 werd hij door minister Falisie Pinas van Transport Communicatie en Toerisme ontlast van die functie.

 

De oud- directeur geeft aan dat sommige bushouders vanaf oktober 2014 niet zijn uitbetaald, terwijl het bedrijf wel de subsidie heeft gekregen. Lesley Daniëls, de huidige directeur van het vervoersbedrijf: “We hebben wel een achterstand, maar de zaak zullen we intern oplossen”. Hij is van mening dat Simons naar de rechter mag stappen om zijn gelijk te zoeken inzake het pensioengeld. “Waarom gaat hij niet eerst naar de rechter voordat hij dat zegt aan de pers?”, vraagt de huidige directeur zich af.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App