spot_img
spot_img

Organische meststoffen voor groente-exporteurs

Atualizado há

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is voltijdse groente-exporteurs enigszins tegemoet gekomen met een hoeveelheid organische meststoffen, potgrond en pesticiden. Hiermede wil minister Soeresh Algoe ook de tuinbouwsector stimuleren.

 

“Nu zijn we zover dat we de landbouwsector in fasen kunnen helpen,” aldus de bewindsman. De groente-exporteurs zijn zeer verrast. “We zijn blij met deze stimulans van de minister,” geeft Bhiesnoe Gopal, directeur van Gopex International enthousiast aan. Hij ziet het geven van organische meststoffen aan landbouwers als impuls voor de tuinbouwsector.

- Publicidade -

 

“Het is voor zover ik weet de eerste keer dat het ministerie dit gebaar maakt.Op zo’n manier kunnen we voldoen aan het streven van de president om de voedselschuur van het Caribisch Gebied te worden,” geeft een enthousiaste Gopal aan.

 

De groente-exporteur die binnenkort Global Gap gecertificeerd zal zijn, zegt dat hij de meststoffen ook zal verstrekken aan de boeren die voor hem planten (zijn outgrowers). “Aangezien bij de Global Gap het proces van zaad tot op het bord wordt geregistreerd, is het belangrijk de juiste meststoffen in de juiste hoeveelheden te gebruiken.” Gopex International kan gerekend worden tot één van de grootste groente- en fruitexporteurs van het land.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App