spot_img
spot_img

Opschudding rond verkorte aanbesteding Wanica Ziekenhuis

Atualizado há

- Publicidade -

Een advertentie van Openbare Werken, betreffende een verkorte procedure volgens de regels van het Aanbestedingsreglement voor Werken in Suriname (AWS) voor de aanbesteding voor het te bouwen Wanica Ziekenhuis heeft voor veel opschudding gezorgd. Volgens de omschrijving gaat het om de ‘Bouw van de constructie ten behoeve van het verpleeg- en beddenhuis van het Medisch Centrum Wanica’.

 

Mega Combinatie/NDP parlementariër Charles Pahlad zei vrijdagmiddag 31 oktober niets af te weten ervan en was er verrast mee dat er ineens een aanbesteding wordt gehouden, terwijl het ziekenhuis door China is geschonken. Daarnaast is er tien hectare eigendomsterrein geschonken aan de Staat door ondernemer Sarwan Poenai waar dit ziekenhuis op moet komen te staan. Bij de onthulling van het naambord op 12 oktober 2012 werd het ziekenhuis door president Desi Bouterse opgedragen aan Pahlad.Ondertussen is de locatie gewijzigd.

- Publicidade -

 

Naar zeggen van Pahlad heeft hij van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken begrepen dat het slechts om een procedurele kwestie gaat. Het betreft immers nog steeds een schenking van China.

 

Volgens VHP- assembleelid Asiskumar Gajadien is het duidelijk is dat de verkiezingsbelofte gedaan in 2010 niet ingelost kan worden. Iets meer dan een half jaar voor de verkiezingen is de bouw nog niet begonnen. Alle projecten met China hebben volgens de VHP-er een behoorlijke achterstand opgelopen.

 

Op 10 november wordt de aanbesteding gehouden. Het bedrijf dat de gunning krijgt, moet ook voor honderd procent financieren. Dit maakt het voor Gajadien duidelijk dat de regering geen geld heeft en dat nu er alles aan gedaan wordt om te doen alsof de verkiezingsbelofte zal worden ingelost.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: