spot_img
spot_img

Oppositie oneens met aanpak padieboeren

Atualizado há

- Publicidade -

De gezamenlijke oppositie bestaande uit de VHP, NPS, DA’91, SPA, PL en BEP zijn het total oneens met de wijze waarop de politie dinsdagavond in Nickerie heeft opgetreden demonstrerende padieboeren. De politie heeft de ontevreden landbouwers met pepperspray bewerkt toen ze op het wegdek gingen zitten van een druk kruispunt en hiermee de vlotte doorgang van het verkeer belemmerden.

 

“Het is bekend dat de padieboeren in Nickerie opkomen voor hun rechtvaardige belangen, voor de bescherming van hun investeringen, voor een waardig bestaan voor hen zelf en hun gezinnen waarbij ze heel hard werken en veel risico’s nemen, ook in het belang van de totale samenleving”, geven de samenwerkende partijen in een verklaring aan. Ze hebben gebruik gemaakt van hun recht op vreedzame betoging zonder daarbij handelingen te plegen die geen aanleiding gaf pepperspray te gebruiken.

- Publicidade -

 

Terwijl er in gevallen van wilde occupatie van eigendomsterreinen de politie niet ingrijpt, worden vreedzamen betogers die opkomen voor rechtvaardige belangen met pepperspray worden bespoten. Dit is duidelijk een vorm van discriminatie, vindt de oppositie. De regering wordt opgeroepen het politieoptreden te veroordelen en de padieboeren haar verontschuldigingen aan te bieden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: