spot_img
spot_img

Oppositie eist informatie energievraagstuk

Atualizado há

- Publicidade -

Donderdag heeft de Nieuw Front-fractie aan het begin van de openbare DNA- vergadering van de president geëist dat hij het college komt informeren over de problemen omtrent de stroomvoorziening. De situatie is momenteel dusdanig dat het parlement direct antwoord wil van de president, en niet kan wachten tot dinsdag.

Castelen gaf verder aan dat de situatie betreffende de stroomvoorziening nu “zwaarwichtiger” is dan de sociale wetten die behandeld zouden worden. Volgens hem wil de samenleving door het hoogste gezag geïnformeerd worden over deze kwestie alsmede welke acties worden ondernomen.

In tegenstelling tot lid Castelen vindt waarnemend fractieleider van de Mega Combinatie André Misiekaba (NDP) het niet nodig dat het staatshoofd direct naar het parlement komt. “Wat we nu meemaken is een crisis, waarbij 30 megawatt aan electra niet ter beschikking is”, aldus Misiekaba die eraan toevoegde dat de regering werkt aan een oplossing. Hij vindt dat Bouterse de ruimte moet krijgen om zich goed voor te bereiden op zijn komst in het parlement dinsdag. Castelen op zijn beurt zei dat de president zelf moet aangeven als hij het nodig acht of niet om terstond in te gaan op het verzoek van de oppositie. “Laat de president zelf beslissen. Laten wij niet als parlement het op ons nemen en de president niet de ruimte willen geven om ons te komen informeren”, aldus Castelen.

- Publicidade -

Ofschoon Misiekaba vond dat er sprake is van een overmachtssituatie, gaf NF-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh aan dat er daarvan absoluut geen sprake is, aangezien de EBS, terwijl enkele generatoren al enige tijd defect zijn, niets gedaan heeft om ze te repareren. De motoren kunnen tot 45 megawatt aan electriciteit opwekken. En ofschoon Staatsolie een stroomcentrale gebouwd heeft om bij te dragen aan de elektriciteitsvoorzieningen, heeft de EBS het distributienetwerk helaas nog niet aangelegd.

Na een gehaal en getrek door de coalitie en oppositie over het wel of niet direct laten roepen van het staatshoofd, besloot waarnemend parlementsvoorzitter de president te vragen in hoeverre hij terstond naar de assemble kon komen. Als hij negatief zou reageren, zal er voor dinsdag een vergadering uitgeschreven worden.

De vergadering betreffende de ‘sociale wetten’ is nu voor de derde keer geschorst.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: