spot_img
spot_img

Oppositie daagt de boel voor de rechter

Atualizado há

De oppositiepartijen VHP, NPS, PL zijn een juridisch proces begonnen tegen iedereen die iets te maken hebben met de toelating van leden tot De Nationale Assemblee (DNA).

Het gaat om president Desi Bouterse, de Staat Suriname, alle leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), het CHS zelf, de hoofden van de hoofdstembureau Wanica en Saramacca. het gaat om een kortgeding waaraan een Multi miljoenen schadeclaim aan verbonden is.

De eis van de partijen is dat de opstandige PL-parlementariërs Raymond Sapoen en Dipakkoemar Chitan als teruggeroepen worden beschouwd en de weg vrijgemaakt wordt voor BarkatMohab Ali (VHP) in Wanica en Prim Sardjoe (NPS) in Saramacca om toegelaten te worden als DNA-leden.

- Publicidade -

Tegen president Bouterse, de Staat Suriname, het CHS en de individuele leden wordt een schadeclaim van SRD 5 miljoen per dag ingediend als vijf dagen nadat de rechter in het voordeel van PL heeft beslist er niet in een vacature wordt voorzien voor DNA-posten in Wanica en Saramacca als gevolg van de terugroeping van Chitan en Sapoen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App