spot_img
spot_img

Oppositie argwanend over kiezerslijsten in partijcentra

Atualizado há

- Publicidade -

Het is voor oppositiepartijen onbegrijpelijk dat minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken besloten heeft om kiezerslijsten in partijcentra ter inzage te leggen, compleet met aanwezigheid van de ambtenaren. Zij zijn bang dat kiezers zo beïnvloedt zullen worden. De bewindsman heeft dit besluit woensdag 18 februari per schrijven aan de politieke partijen kenbaar gemaakt.

 

Op zondag 15 februari was er een kiezerslijst ter inzage in het NDP-centrum te Brokopondo. De oppositiepartijen zijn van mening dat de terinzagelegging moet plaatsvinden op neutrale plekken. Mahinder Rathipal, ondervoorzitter van de VHP geeft aan dat het besluit van Leilis twijfels over eerlijkheid en oprechtheid bij hem oproept. “Deze regering doet een aantal dingen die twijfels van eerlijkheid van de verkiezingen opwekt”, aldus Rathipal.

- Publicidade -

 

Assembleelid Ronny Asabina, die deze zaak aankaartte, vindt dat het besluit van Binnenlandse Zaken niet in de haak is, aangezien volgens hem niet alle politieke organisaties over een partijcentrum beschikken. “Als het additioneel is valt er nog erover te praten, maar als het ter vervanging dient van overheidskantoren kan er sprake zijn van willekeur en oneigenlijke campagnevoering met zich meebrengen.” Asabina is evenals de andere oppositionele partijen van mening dat in eerste instantie van publieke overheidslocaties gebruik moet worden gemaakt.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: