spot_img
spot_img

Oplichter lichten op met neppe profielen van beleidsmakers

Atualizado há

- Publicidade -

Momenteel zijn oplichter actief bezig met het oplichten van personen door het aanmaken van neppe Facebookprofielen. Er wordt veel neppe profielen gemaakt van beleidsmakers. Zo waarschuwt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën de samenleving opnieuw voor oplichters die achter een nep Facebookprofiel onder naam “Gillmore Hoefdraad” zitten. Dit profiel blijkt reeds enige tijd actief.

De minister geeft aan dat dit iets is dat continu gebeurt, maar dat hij ook al veel voorlichting heeft gegeven. Hij legt uit dat de minister van Financiën geen zaken doet over financiële issues via het internet of social media. “Het kan niet, het mag niet”, aldus minister Hoefdraad. Hij waarschuwt de samenleving niet te trappen in oproepen die onder zijn naam op social media worden gedaan voor het aangaan van leningen of andere financiële handelingen.

De minister geft aan dat ook een familielid van hem erin is geluisd. Hij geeft verder aan dat deze mensen oplichters zijn, men moet zich niet laten pakken. Minister Hoefdraad drukt de samenleving op het hart dat hij met niemand contact zoekt via social media noch financiële voorstellen doet. Hij geeft ook geen enkele financiële garanties en discussieert geen leningen via het internet.

- Publicidade -

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: