spot_img
spot_img

Open universiteit dit jaar nog

Atualizado há

- Publicidade -

‘We willen het hoger onderwijs opengooien voor iedereen die nog een ‘degree’ ambieert’. Dit zei onderwijsminister Ashwin Adhin tijdens een persbriefing. Om de samenwerking met de Indiase ‘Indira Gandhi National Open University’ aan te gaan, moet er in Suriname nu een rechtspersoon gecreëerd worden.

‘Het is de bedoeling dat de Open Universiteit het komende schooljaar een feit is’, zegt de bewindsman. De Indiase universiteit heeft reeds alle concepten, statuten en procedures meegegeven. ‘Zij wachten nu op Suriname om aan te geven wanneer we van start kunnen gaan.’

In navolging van de samenwerking met de Indiase universiteit kan ook samengewerkt worden met de open universiteiten van Engeland en de VS, aangezien alle aangeboden opleidingen zijn geaccrediteerd.

- Publicidade -

Adhin wil met de Open Universiteit de studiemogelijkheden voor Surinamers aanvullen. Terwijl er voor de eerste instap geen vooropleiding vereist is, moet men voor een mastersopleiding wel een bachelor hebben afgerond.

De studiekosten voor Surinaamse studenten zijn nog niet bekend. Voor een mastersopleiding betaalt men in India aan soortgelijke on line universiteiten jaarlijks slechts US$150 voor een mastersopleiding. De mogelijkheid tot studiefinanciering door de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) is er ook nog.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: