spot_img
spot_img

Op GLO-niveau ruim achthonderd reserve leerkrachten

Atualizado há

- Publicidade -

Uit  analyse van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) blijkt  dat er ruim achthonderd reserve leerkrachten rondlopen op de verschillende lagere scholen. Het betreft  leerkrachten diegeen klas hebben. Deze onderwijsgevenden worden per 1 november ingezet door het Minov op de Naschoolse Opvang (NSO). De Federatie van Leerkrachten in Suriname (Fols) vond dit een kwalijke zaak en uitte haar misnoegen bij het ministerie.

“We willen geen luie leerkrachten in het onderwijs, als je niet wil werken houd de eer aan jezelf”,  aldus  Robert Peneux , directeur op het Minov.

De schoolleiders hebben zelf gevraagd aan het Minov  om de reserve leerkrachten op een andere manier in te zetten. “Leerkrachten willen nu met het excuus komen dat ze in de middag een opleiding volgen, en dus geen diensten kunnen verlenen aan de NSO”, aldus Peneux.

- Publicidade -

De reserve leerkrachten die in de middag een opleiding volgen zullen vervangen worden door werkwillende leerkrachten die ’s morgens reeds voor de klas staan.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: