spot_img
spot_img

Ook het bedrijfsleven laat van zich horen in energiesituatie

Atualizado há

- Publicidade -

Waarnemend voorzitter Ruth Wijdenbosch van De Nationale Assemblee heeft voor dinsdag 26 augustus om 10 uur een openbare vergadering uitgeschreven waarin president Desi Bouterse zal ingaan op de energiesituatie. Ondertussen is ook het bedrijfsleven niet te spreken over de schade die er wordt geleden door de load-shedding. Er is een spoedbijeenkomst gepland voor dinsdagavond door de werkgeversorganisaties, waarbij standpunten zullen worden ingenomen over de energiesituatie.

 

Volgens de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is er los van het feit dat er een laag waterpeil in het stuwmeer is, jarenlang niet geïnvesteerd in het bedrijf. Aan opeenvolgende regeringen is er echter aangegeven aan dat er geïnvesteerd moet worden. Het bedrijf probeert de weinige energie die voor handen is zo gebalaceerd mogelijk te verdelen onder de districten Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne en Saramacca.

- Publicidade -

 

Zaterdagavond 23 augustus hebben de besturen van de bedrijfslevenorganisaties een onderhoud met de directie van de EBS waarbij meer informative verschaf zal worden over de huidige situatie. Naar zeggen van de EBS is het probleem niet op korte termijn op te lossen. De samenleving wordt daarom opgeroepen zuinig om te gaan met stroom.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: