spot_img
spot_img

Onzekere toekomst voor toeristenoord Kwai Kwai

Atualizado há

- Publicidade -

Vanwege een eigendomstwist tussen twee personen is de toekomst van het eiland Kwai Kwai aan de Boven-Surinamerivier onzeker. Al ruim een jaar claimen enerzijds Paul Jessurun en anderzijds Stanley Jona het eigendomsrecht van de plek. Kwai Kwai is niet ver verwijderd van van Duwatra en Pokigron.

Jessurun plaatste zelf een advertentie in de krant waarin hij aangeeft dat degenen die momenteel tours naar Kwai Kwai aanbieden, onrechtmatig bezig zijn.

Naar zeggen van Jessurun is hij drie jaar geleden begonnen met het exploiteren van het toeristenoord. Hij ging daarbij een samenwerking aan met Jona die afkomstig is uit het gebied en als bootsman werkte. Vanwege de eigendomskwestie begon Kwai Kwai pas in 2013 winstgevend te draaien. Jessurun: “Jona kreeg bigi ai en begon meer geld te vragen voor een bootsrit. Toen ik daar niet op inging heeft hij me van het gebied verjaagd”. Jessurun zegt duizenden Srd’s te hebben geïnvesteerd in het oord.

- Publicidade -

Geconfronteerd met de uitspraken van Jessurun, zegt Jona dat Jessurun jokt. Volgens Jona is hij oneerlijk behandeld door Jessurun. “Paul behandel mi lek’ wan zwerver. In het begin zei hij dat we de winst fifty fifty gaan delen maar na een tijdje begon hij te zeggen dat ik teveel geld krijg en gaf hij me plotseling minder”, vertelt Jona. Samen met een zekere Berryl Morris beweert Jona ongeveer tien jaar geleden te hebben opgezet.

Jessurun geeft toe nalatig te zijn geweest door het niet laten schrijven van de plek op zijn naam. Hij is wel bevoegd beslag te laten leggen op de hutten en andere spullen die daar zijn aangezien ze zijn eigendom zijn. Hij heeft sinds 2013 aangifte gedaan bij de politie maar tot nu toe is de zaak onopgelost gebleven.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: