spot_img
spot_img

Ontevredenheid kleine partijen binnen G-7

Atualizado há

- Publicidade -

Zowel DA 91, KTPI, SPA en BEP, de zogenaamde ‘kleine jongens’ binnen de Samenwerkende Partijen; de Groep van 7(G-7), zijn ontevreden over het verloop van de onderhandelingen voor de verdeling van zetels op DNA- niveau.

 

Ondanks qua zetelaantal de BEP groter is dan de NPS heeft laatstgenoemde partij tot nu toe betere posities kunnen loskrijgen. In Paramaribo, Para en Coronie zal de NPS de G-7 lijst aanvoeren indien men besluit samen werken op DNA-niveau. De partij van voorzitter Gregory Rusland zal voor alle kiesdistricten DNA-kandidaten kunnen presenteren.

- Publicidade -

 

Bij de verkiezingen van 2010 behaalde de BEP in A-Combinatieverband 4 zetels, terwijl DA 91 en SPA in NF-verband in Paramaribo elk1 zetel behaalde. In Mega Combinatieverband behaalde de KTPI van Willy Soemita 2 zetels.

 

Voorzitter Paul Somohardjo van PL heeft begrip voor de ‘kleine partijen’ die betere en meer posities willen. Hij beaamt dat in een samenwerking er sprake moet zijn van ‘geven en nemen’. Zijn partij blijft echter op het standpunt dat ze niet achteruit mag gaan in zetelaantal en dat er ruimte voor ‘groei’ moet er zijn.

De onderhandelingen worden op woensdag 14 januari voortgezet.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: