spot_img
spot_img

Ongeveer 35 personen geëvacueerd

Atualizado há

- Publicidade -

In totaal zijn ongeveer 35 kinderen, vrouwen en seniorenburgers geëvacueerd uit het Bedevaartsoord te Weg naar Zee en hun woningen in de omgeving. Een particulier heeft een deel van de mensen onderdak geboden. Naar zeggen van de coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), Kolonel Jerry Slijngaard, is een deel van de mensen in een zaal te Awarahe ondergebracht. Het crematieoord heeft eveneens erg veel last van overtollig water. Zo zijn resten van gecremeerde lijken weggespoeld en staan grote delen van het gebied blank.

 

Vanwege de harde wind, ontstaan er metershoge golven die diverse plekken van de dam te Weg naar Zee hebben doorgebroken. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken die voor oriëntatie op donderdagavond 19 februari ter plekke was, beloofde de getroffen bewoners dat in de ochtend hulpdammen opgezet zullen worden.

- Publicidade -

 

De springvloed wordt ook vrijdagmiddag 20 februari verwacht. “De situatie is best ernstig. Veel spullen van de mensen in de omgeving zijn beschadigd door de grote hoeveelheden water die in de huizen zijn binnengedrongen”, aldus Slijngaard. Volgens hem wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: