spot_img
spot_img

Onenigheid leidt tot geweld binnen moslimbestuur

Atualizado há

- Publicidade -

“Het is hun eigen schuld. Het is een reactie op een actie.” Dit zegt Michel Soebhan, voorzitter van de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) op de lijfelijke aanval van Naushad Soebhan op Anas Abdoelbasier en Ali Madhar tijdens de herdenking van de geboortedag van de profeet Mohammed op zaterdag 17 januari. Het incident deed zich voor in het centrum van de SMA aan de Livornoweg, waar de herdenking plaatsvond.

 

“Ik keur het af, van beide heren. Maar meneer Abdoelbasier stond bij de poort leden op te hitsen om tegen mij in opstand te komen, omdat hij vindt dat ik overspelig ben geweest en dat soort dingen. Andere leden hebben hem erop gewezen dat het niet kan en dat hij of naar binnen moet voor de herdenking of naar huis. Maar daar gaf hij geen gehoor aan”, aldus Soebhan

- Publicidade -

Volgens de slachtoffers echter heeft de SMA-voorzitter zijn neefje Naushad aangezet om hen aan te vallen. Ze werden plotseling aangevallen. “Toen we naar binnen wilden gaan ben ik zonder enige aanleiding van achteren gegrepen en kreeg ik een keiharde vuistslag in mijn gezicht”, beweert Abdoelbasier, met een gezwollen lip als resultaat. Madhar bevestigt de verklaring van Abdoelbasier.

Naushad Soebhan is op zaterdag 17 januari door de politie van Latour aangehouden. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Abdoelbasier en Madhar beweren dat de SMA-voorzitter alles heeft geregisseerd. Zo heeft de voorzitter volgens hun vaker getracht leden te overhalen om niet naar hun te luisteren. Zij hebben namelijk een rechtszaak aangespannen tegen het huidige bestuur onder Michel Soebhan. Ze zien graag dat hij aftreedt.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: