spot_img
spot_img

Onduidelijkheid basiszorgverzekering binnenlandbewoners

Atualizado há

- Publicidade -

In het parlement heerst er nog veel onduidelijkheid over hoe de basiszorgverzekering in het binnenland uitgevoerd zal worden door de regering. Vooral de assembleeleden van de BEP, Diana Pokie en Ronny Asabina (BEP) hadden vragen over de ontwerpwet Nationale Basiszorgverzekering.

Volgens Asabina is een groot deel van de binnenlandbewoners actief in de informele sector. Uit de jongste volkstelling is overigens gebleken dat 28 procent van de bewoners van het district Sipaliwini werkloos is. Asabina wil weten hoe de regering denkt de informele sector formeel te maken zodat werkers in deze sector ook kunnen voldoen aan de de verplichte ziektekostenpremie.

Leden van het parlement wilden ook weten wat gedaan zal worden met zorgvoorzieningen die werkers thans al genieten. De voorzitter van de commissie van rapporteurs Theo Vishnudatt (MC/NDP), gaf aan dat de regering niet van plan is om bestaande voorzieningen naar een minimum standaardpakket terug te brengen. De overeengekomen collectieve arbeidsovereenkomsten blijven ongewijzigd.

- Publicidade -

Vishnudatt geeft verder aan dat er een instituut in het leven zal worden geroepen om de bestaande regelingen die al zijn ondergebracht bij een verzekeraar te toetsen. Ook zal dit instituut toezicht houden op de uitvoering en naleving van de wet Nationale Basiszorgverzekering.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: