spot_img
spot_img

Onderzoek met zoete patat door LVV

Atualizado há

Momenteel worden er proefprojecten uitgevoerd door het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) met zoete patat in de gebieden Para, Tibiti, Kwatta en in de Cultuurtuin. De proefprojecten zijn een onderdeel van het knollenproject van het departement dat in februari van dit jaar is gestart en wordt in samenwerking met deskundigen uit Cuba gedaan.

 

“We testen de zoete patat op verschillende grondsoorten en we gebruiken ook andere plantmethodes om te kijken hoe ze groeit”, geeft de directeur van LVV, Gerrit Breinburg,aan. Het project wordt gecoördineerd door enkele medewerkers van LVV en drie Cubanen die gespecialiseerd zijn in knol- en wortelgewassen en in de vermeerdering van gewassen.

- Publicidade -

 

Medewerkers van LVV in de verschillende districten worden getraind om knolgewassen volgens nieuwe plantmethoden te telen. Tevens wordt hen geleerd hoe ze zaadmateriaal moeten aanmaken. Het doel is om in de toekomst de kennis die ze hebben opgedaan te delen met mensen die geïnteresseerd zijn in de teelt van knolgewassen. Hierdoor kan de productie van knolgewassen kan omhoog gaan.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App