spot_img
spot_img

Onderscheiding voor jeugdjournaal

Atualizado há

In de Grote Kerk in Vlaardingen is vrijdag de Geuzenpenning 2015 uitgereikt aan Free Press Unlimited. Het Surinaamse tien minuten Jeugdjournaal is aan de organisatie verbonden. Hoofdredacteur Hennah Draaibaar mocht samen met negen andere journalisten die verbonden zijn aan Free Press Unlimited, de prijs in ontvangst nemen.

De prijs werd uitgereikt door minister  Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De Geuzenpenning wordt toegekend aan mensen en organisaties die zich inzetten voor mensenrechten, en strijden tegen dictatuur, discriminatie en racisme.

De journalistenorganisatie Free Press Unlimited probeert betrouwbaar nieuws beschikbaar te maken voor iedereen in landen waar geen persvrijheid is. En de organisatie vindt het belangrijk dat ook kinderen een stem hebben. In ruim veertig landen probeert deze onafhankelijke organisatie door het ondersteunen van lokale mediamensen het nieuws toegankelijk te maken.

Draaibaar mocht samen met negen andere “helden” uit de verschillende landen waar Free Press Unlimited actief is, deze prijs in ontvangst nemen.  “Wat mij bij zal blijven is de staande ovatie die we kregen toen we de kerk weer uitgingen. Het was net alsof er supporters langs de weg stonden die ons aan het aanmoedigen waren: ‘ga door, ga door!’. En dat gaan we ook doen.”

De Geuzenpenning is een initiatief van de Stichting Geuzenpenning. Deze organisatie is opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren in de Tweede Wereldoorlog. De Geuzenpenning is bedoeld om hedendaagse vrijheidsstrijders en mensenrechtenactivisten eer te bewijzen en te steunen. Vorig jaar (2014) ging de Geuzenpenning naar Thomas Hammarberg voor zijn strijd voor de eerbiediging van alle mensenrechten.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App