spot_img
spot_img

Onderhandse gunningen OW van SRD 40 miljoen aan de kaak gesteld door Jogi

Atualizado há

Recentelijk zijn door het ministerie van Openbare Werken (OW) drie werken onderhands gegund voor een bedrag van ruim SRD 40.000.000. Nieuw Front/ VHP- parlementariër Assembleelid Mahinder Jogi vindt dat dit niet door de beugel kan. Volgens hem pleegt minister Rabin Parmessar woordbreuk aangezien Parmessar bij zijn aantreden gezegd heeft te zullen afrekenen met onderhandse gunningen. Slechts openbare aanbestedingen zouden gehouden worden.

 

Jogi heeft de beschikking over de missiven welke door president Desi Bouterse ondertekend zijn. Het betreft:

- Publicidade -

1. Euro 1.570.279 (±SRD 7.850.000) gegund aan het bedrijf VAISALA uit Finland voor de levering van een dopler radar voor de Meteorologische Dienst;

2. SRD. 18.907.065 voor het consortium Sunecon-Sintec, ten laste van de begroting van het ministerie van OW voor de dienstjaren 2014, 2015 en 2016.

3. US$ 4.050.000 (± SRD13.156.500) gegund aan Aannemingsbedrijf Broad Homes Industrial International Co. Ltd., welke gevestigd is zowel in China, alsook in Suriname aan de Copernicusstraat 69, Paramaribo. Op betreffend adres is bovendien ook China Zhong Heng Tai Investment (Suriname) NV gevestigd.

 

De gunningen betreffen de bouw van 150 prefab woningen te Okrodam, Weg naar Zee. “Een eenvoudige berekening leert dat de bouwkosten van een prefab woning van ±65m2 hier ongeveer US$ 27.000 (oftewel SRD 87.710) zal bedragen. De kosten voor het bouwrijp maken en het aanbrengen van andere voorzieningen zoals wegen, licht & water zijn in de missive niet genoemd. De vraag is of het hier wel gaat om sociale woningbouw? Waarom zijn deze besluiten niet genomen in een vergadering van de Raad van Ministers? Maar wel in de regeringsvergadering?”, vraagt Jogi zich af.

 

Jogi is van mening dat Parmessar aan het budgetrecht van het parlement komt aangezien er voor 2015 en 2016 reeds goedkeuring is gegeven, terwijl de begrotingen nog ingediend, behandeld en aangenomen zijn.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App