spot_img
spot_img

Onderhandelingen over afbouwproces Suralco vorderen

Atualizado há

- Publicidade -

De komende week zullen de onderhandelingen tussen Suriname en Alcoa over de toekomst van Suralco, worden voortgezet. Werknemers van de bauxietmaatschappij zijn vanaf eind 2014 in het ongewisse over de toekomst van het bedrijf. President Desi Bouterse had te kennen gegeven dat de bauxietindustrie behouden blijft voor Suriname. Thans wordt met Alcoa onderhandeld over de correcte afwikkeling van het proces in Suriname. Zo vormt de stuwdam een integraal onderdeel van het pakket. 

 

Alcoa is bereid alle zaken betreffende de werknemers naar tevredenheid af te wikkelen. Zo zullen zij worden uitbetaald, en zal hun pensioen veilig gesteld worden. Zelfs indien de Alcoa besluit te stoppen met Suralco, zal de bauxietindustrie die reeds honderd jaar bestaat in Suriname, worden voortgezet.  Surinaamse deskundigen bekijken momenteel de diverse mogelijkheden om de aluinaardeplant te Paranam te kunnen draaien. Eventueel zal met andere landen samengewerkt worden als het gaat om de verwerking van bauxiet in de raffinaderij.

- Publicidade -

 

Een belangrijk onderhandelingspunt is dat werknemers niet brodeloos worden. Bij voortzetting van de bauxietindustrie kunnen de medewerkers van Suralco ingezet worden. Omdat Alcoa rechtstreeks onderhandelt met de presidentiële commissie, bestaat er bij de toppers van het bauxietbedrijf ook onduidelijkheid over de gang van zaken. De presidentiële commissie staat onder leiding van Dilip Sardjoe. Verder hebben zitting Marc Waaldijk, directeur van Staatsolie en de president van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, alsmede enkele deskundigen.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: