spot_img
spot_img

Onderdirecteur Havo 2 gehoord in strafzaak tegen directeur

Atualizado há

- Publicidade -

Op de rechtszitting van woensdag 4 februari is onderdirecteur (od) S.S. van Havo 2 door rechter Cynthia Valstein-Montnor gehoord in een strafzaak, waarbij de directeur J.V. van deze school verdacht wordt cheques te hebben vervalst. Behalve het feit dat J.V. vier cheques vervalste heeft de verdachte ook SRD 56.500 gelicht van de bank. De onderdirecteur ontdekte dat de cheques vervalst waren en dat er SRD 17.000 van de school was buitgemaakt. Vermoed wordt dat SRD 73.500 verduisterd is door J.V.

 

S.S. die ook tekeningbevoegdheid had, ontdekte dat haar handtekening vervalst was om geld te lichten van de bank. Op vier cheques van respectievelijk SRD 25.000, SRD 20.000, SRD 8.000 en SRD 3.500 waren de handtekeningen nagebootst. Aanvankelijjk had de verdachte verklaard dat de onderdirecteur meegetekend had. Naar zeggen van S.S. heeft de verdachte dit uit angst gedaan, omdat zij daarna wel bekende. De onderdirecteur weet niet hoeveel van het geld voor de school gebruikt is. Er is ook geen financieel verslag uitgebracht door de verificatiecommissie van de school.

- Publicidade -

 

Volgens de onderdirecteur bestond er tussen haar en de directeur geen goede werkrelatie. Zo werd de od verweten de motivatiedag voor de scholieren die voor februari 2014 gepland was, niet te hebben gepromoot toen bleek dat het gros van de leerlingen had aangegeven niet te zullen meedoen. Bovendien werd zij niet meer door de directeur betrokken bij vergaderingen.

 

Op 1 april wordt de zaak voortgezet.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: