spot_img
spot_img

On- en minvermogenden willen duidelijkheid

Atualizado há

- Publicidade -

Vrijdag 24 oktober heeft een aantal ontevreden on-en minvermogenden een petitie aangeboden aan minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting(Sozavo). Volgens hen worden ze van het kastje naar de muur gestuurd vanaf de Nationale Basiszorgverzekering(NBZV) op 9 oktober jongstleden inwerking is getreden.

 

Bezitters van on-minvermogenkaarten waren door het ministerie opgeroepen om zich weer te laten registreren bij hun wijkkantoren. Het betreft bezitters van kaarten vanaf 1 juli 2014.

- Publicidade -

 

Volgens verklaringen van de ‘gedupeerden’ sturen werknemers van Sozavo hun naar de verzekeringsmaatschappijen, terwijl de instructies van het ministerie niet hiermee overeenkomen. Immers, niet een ieder kan de premie betalen.

 

Minister Amafo nam de petitie in ontvangst en verontschuldigde zich voor de miscommunicatie vanuit de zijde van haar ministerie. Indien blijkt dat de mensen inderdaad worden gestuurd naar verzekeringsmaatschappijen in plaats geregistreerd te worden op Sozavo, zal het ministerie ingrijpen.

 

Indien na onderzoek van het Uitvoerend Orgaan blijkt dat er inderdaad mensen zijn die de premie niet kunnen betalen, komen die in aanmerking komen subsidie.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: