spot_img
spot_img

OM vraag DNA om Adhin in staat van beschuldiging te stellen

Adhin is sinds dinsdag op vrije voeten

Atualizado há

- Publicidade -

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren aan de Nationale Assemblee (DNA) aangeboden de vordering tot het in staat van beschuldigingstelling van de gewezen ambtsdrager Ashwin Adhin. De vordering geeft een opsomming van de strafbare feiten zoals uit het ingesteld strafrechtelijk onderzoek is gebleken. Het OM vraagt DNA een beslissing te nemen omtrent de vervolging van Adhin.

Irvin Kanhai — Foto: Luiz Paulo

Het Hof van Justitie heeft dinsdag bepaald dat Adhin onmiddellijk in vrijheid moest worden gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) is niet ontvankelijk verklaard. Het Hof heeft geoordeeld dat de inverzekeringstelling van Adhin onrechtmatig is. Eerder had ook de raadsman van Adhin, Irvin Kanhai, aangegeven dat de aanhouding van zijn cliënt onrechtmatig was.

Rechter-commissaris (rc) Siegline Wijnhard had vorig week de inverzekeringstelling van Adhin als onrechtmatig beoordeeld. Volgens de rc moest Adhin in staat van beschuldiging worden gesteld omdat het om een ambtsdrager gaat. Op basis hiervan zou Adhin op vrije voeten moeten zijn. Het OM is hiertegen in beroep gegaan.

- Publicidade -

DNA zal nu  moeten beslissen als het OM Adhin mag aanhouden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: