spot_img
spot_img

OKB- voorzitter belooft ‘betere verkiezingen’

Atualizado há

- Publicidade -

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), beloofde bij haar benoeming vlotte verkiezingen en vroeg de medewerking van alle betrokkenen om samen “betere verkiezing te hebben dan we tot nu toe gewend zijn.” De leden van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) werden op woensdag 15 oktober door president Bouterse beëdigd.

 

Zowel ondervoorzitter Cornelis van Dijk als Ferdinand Welzijn waren afwezig bij de benoeming en zullen op een ander moment worden beëdigd. De overige leden van het OKB-leden zijn Maltie Toekoem, Renuka Raghoe, Reina Tjoen Tak Sieuw-Waalring, David Abiamofo, Sharma Lakisharan, Reita Joemratie, Stephany Bram, Kenneth Karijomengolo, Dorethy Telting en Sonja Bron. Als plaatsvervangende leden zijn benoemd Bernadette Cederboom, Paul Lank en Senco Schillevoort. Annemarel Linger is de secretaries. De OKB- leden zijn voor zes jaar benoemd.

- Publicidade -

 

Bij de benoeming gaf de president aan dat hij rekent op een goed verloop van de verkiezingen. “U hebt een bijzondere grote verantwoordelijkheid op u maar Suriname heeft nationaal en internationaal bewezen de ladder zo hoog te kunnen leggen dat het land vaker als voorbeeld wordt aangehaald.”

 

Van Dijk-Silos, is voor een tweede keer gekozen als voorzitter van het OKB en houdt drie achtereenvolgende verkiezingen reeds supervisie op de. “We zijn bewust dat we de ‘watchdog’ zijn. We hopen dat met de ervaring opgedaan bij de afgelopen verkiezingen deze verkiezing veel beter zal gaan. Dat de belanghebbenden en ook de nieuwe leden zich ervan bewust zijn dat het OKB partijpolitiek overstijgt.” Maandag 20 oktober komen de leden bij elkaar voor nadere kennismaking en instructies. En in de maand november wordt op Overbridge een driedaagse training gehouden over de positie, bevoegdheden, rechten, plichten en de kiesregeling. “Wij moeten zo snel mogelijk alle neuzen in één richting krijgen want het werk is eigenlijk al begonnen”.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: