spot_img
spot_img

OAS velt oordeel over amnestiewet

Atualizado há

- Publicidade -

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) zal De Nationale Assemblee (DNA) ter verantwoording roepen inzake de omstreden aanpassing van de Amnestiewet in april 2012. Deze aanpassing heeft tot gevolg dat het 8 Decemberproces geschorst is.

Deze kwestie is naar aanleiding van de klacht die door de Surinaamse mensenrechten organisatie, Allied Collective (AC), in 2012 is ingediend, door de Mensenrechten Commissie van de OAS de vorige week op de agenda geplaatst.

“Hiermee is het duidelijk dat het parlement geen ongelimiteerde bevoegdheden heeft. Degenen die getekend hebben voor de Amnestiewet zullen zich moeten verantwoorden voor de internationale gemeenschap”, benadrukt  Robert Hewitt, AC-voorzitter.

- Publicidade -

Naar zijn mening moeten, ofschoon de Staat Suriname formeel is aangeklaagd, in het bijzonder de assembleeleden die goedkeuring hebben gegeven aan de wetsaanpassing zich moeten verantwoorden bij de OAS. Hewitt merkt verder op dat Suriname is gebonden aan internationale regels. “En in het internationaal recht is amnestie voor misdaden tegen mensheid niet mogelijk, en kunnen daders met terugwerking worden berecht”.

Aan de OAS is ook gevraagd om het ontbreken van een Constitutioneel Hof, die schending van de grondwet moet voorkomen, nader te bekijken.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: