spot_img
spot_img

NPS verzekerd van verkiezingswinst met partners

Atualizado há

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft op zondag 28 september haar verjaardag, welke op 29 september is, gevierd en tevens de aftrap gedaan van de verkiezingscampagne. Bij de viering van het 68-jarig bestaan van de ‘groene partij’ hadden de jongeren een prominente rol. Rubiella van Hekelen, vanaf zaterdag 27 september de nieuwe voorzitter van de Jongerenraad, nadat Gordon Touw Ngie Tjouw een dag eerder schriftelijk bedankte als voorzitter van de Jongerenraad, kwam als één van de jongeren aan het woord.

 

NPS- voorzitter Gregory Rusland noemde de diverse crises die thans heersen in het land. Zo is er bijvoorbeeld een crisis rond de Volksgezondheid, waarbij het volk geteisterd wordt door het Chikungunya-virus. Verder noemde hij de energiecrisis die er niet was in 2010 bij de machtswisseling. Volgens Rusland wordt er te veel geld; veel meer dan er wordt verdiend. In 2013 bijvoorbeeld is 1 miljard SRD meer uitgegeven dan het land verdiend heeft, en in het eerste half jaar van 2014 er al meer dan een half miljard SRD meer besteed, zonder dat er inkomsten ertegenover staan. Indien de NPS en de samenwerkende partijen de verkiezingen winnen zal ze met veel schulden komen te zitten die door de huidige regering gemaakt worden. Tot aan de verkiezingen zullen naar zeggen van Rusland populistische projecten worden uitgevoerd om te trachten verkiezingswinst te behalen.

- Publicidade -

 

Volgens de NPS-voorzitter is het huidig beleid er niet één waarbij zaken op elkaar zijn afgestemd. Onder andere is het ministerie van Planning is opgedoekt, terwijl planning essentieel is voor elke ontwikkeling.

 

Zowel de NPS als haar partners maakten duidelijk dat het gaat om het behalen van verkiezingswinst. Alle sprekers benadrukten dat de samenwerking die tot stand is gekomen de garantie is voor het behalen van verkiezingswinst. “Wilt u continuering van het huidige beleid? Wilt u dat deze regering doorgaat na 2015? Het antwoord is duidelijk ‘nee’. Je moet niet bij ‘nee’ alleen laten, maar verantwoordelijkheid nemen. Vandaar de strategie van de combinatie om de verkiezing te winnen. NPS staat voor toekomstperspectief, voor duurzame economische groei, voor integriteit, betrouwbaarheid, natievorming, goed bestuur”, aldus Rusland op.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App